Wie zijn wij

De uitspraak van president Fidel Castro:  "Con la experiencia de veinte años y el entusiasmo del primer dia" omarmt de  2 belangrijke facetten  van ons  lesgeven :

Ervaring als didacticus en een uitgesproken plezier in het lesgeven. Carl, de stichter van de school begint dit seizoen aan zijn 21ste jaar salsa onderricht,  Christel aan haar 13de .

Wij beleven nog steeds echt plezier aan het kunnen overdragen van de dans. Zien dat een danspaar plezier beleeft op de dansvloer, mede door jou kleine bijdrage in de les, geeft ons nog steeds dat warme "trotse" gevoel. Daar doen wij het voor!

In onze school is er volop ruimte voor plezier, vriendschap, ontspanning , doch wij hebben ook continu  oog voor een zo goed mogelijk resultaat bij ieder van onze  cursisten. Wij besteden graag aandacht aan elegantie en afwerking . Dat garanderen wij met onze eigen analytische methode.

Dansen is leven,  vitaliteit , een stukje rijkdom binnen in, spiegelend  aan de buitenkant!Stijlen


Wij zijn heel waarschijnlijk de oudste SALSASCHOOL in Belgie( gesticht in 1994)


Carl maakte in 1989 kennis met salsa en bezocht reeds 21 keer Cuba en zijn danscholen.( o. a. voor reportages voor Knack, Viajes)

Als orgelpunt gaf hij in 2008, in samenwerking met het Cubaanse Ministerio de la cultura,

een "Taller de verano"  aan Cubaanse dansers in Cienfuegos.

Carl geeft les op verschillende locaties in Vlaams- Brabant en werkte reeds 16 jaar samen met Dansclub Splendid te Averbode

(de grootste Belgische dansschool van de Dansliga), later werkte hij nog 5 jaar in Dansclub Imago te Rillaar.


Evenals gaf Carl les aan topdansers te Cienfuegos, waarvoor hij dan ook een attest verkreeg.


Salsa: Van 1994 tot 1997 leerden wij onze cursisten de Cubaanse stijl aan. Later stapten wij  over op de L.A stijl, omdat volgens ons, de L.A stijl meer elegantie en expressie mogelijkheden biedt voor het paar, in het bijzonder wat het  dames aandeel betreft. Onze analytische benadering van figuren en passen geeft iedereen de mogelijkheid , natuurlijk met hun eigen beperkingen, een mooie, elegante dans te brengen.


Bachata: ieder jaar verzorgen wij één of meerdere Bachata cursussen , gespreid over meerdere lesdagen. Onze cursisten proberen wij te boeien met de nieuwste passen en figuren op de dansmarkt. Wij garanderen ,mede door onze ervaring , dat iedereen zonder uitzondering op het einde van de cursus de ganse oefenstof  beheerst!


Rueda:  in 1994 zijn wij gestart met onze eerste Rueda-groep " Los Carlitos" wij  brachten onze show op zowat elk feest en festival  in Belgie met als hoogtepunt ons optreden in de Concert Noble te Brussel en in het Sportpaleis te Antwerpen. Onze dansers beheersen een 130-tal figuren verzameld door Carl.


Discoswing: wij leren onze cursisten op een zeer duidelijke wijze deze eenvoudige, doch zo meeslepende  retro dans aan, die toch op zowat elk feest aan bod komt. Ons repertoire bestaat uit een klassiek gedeelte , met daarnaast  ook een aantal originele figuren eigen aan onze school.

Jive: voor de mensen die van wat meer inspanning houden tijdens het dansen hebben wij ook de jive op programma staan.

Popcorn: is op dit ogenblik zeer populair, deze typisch Belgische dans in zijn originele vorm te ontleden en aan te leren is voor ons een nieuwe uitdaging.


PROFESSIONALITEIT


Vanaf het eerste uur verzorgen wij voor de Dansliga (de Belgische dansfederatie) de opleiding voor hun dansleraars,onderdeel salsa en bachata. In april 2008 haalden Carl en Christel nog de cover van hun maandblad SWING.

Bedrijven vragen ons voor team-building en personeelsavonden: Microsoft, Nashuatec, Marriott Hotels, Capgemini, Roularta…

Carl is trainer van de Rueda showgroep Los Carlitos en verleende zijn medewerking aan talloze evenementen zoals: Nacht van de salsa, Salsacional congres, Super Noche Cubana, Salsa Belgique congres, Salsanachten, Laaiense feesten, Fundays...


ENTHOUSIASME


Wij geven les met hart en ziel.

Zo organiseren wij maandelijks oefenavonden en jaarlijks terugkerende evenementen zoals Salsa Monasterio, Carl's BBQ, …

Wij geven gratis workshops voor anders-validen.


ERVARING


Wij zijn heel waarschijnlijk de oudste SALSASCHOOL in Belgie( gesticht in 1994)

Carl maakte in 1989 kennis met salsa en bezocht reeds 21 keer Cuba en zijn danscholen.( o. a. voor reportages voor Knack, Viajes)

Als orgelpunt gaf hij vorig jaar in samenwerking met het Cubaanse Ministerio de la cultura een "Taller de verano" aan Cubaanse dansers in Cienfuegos.

Carl geeft les op verschillende locaties in Vlaams- Brabant en werkt reeds 10 jaar samen met Dansclub Splendid in Averbode.


DIDACTIEK & METHODIEK


Carl studeerde lichamelijke opvoeding, specialiteit dans, Christel psychologie en Annik dans.

Wij verzorgden 5 jaar de bijscholing aan de KUL, Salsa als keuzevak voor de leerkrachten lichamelijke opvoeding.


Copyright @ All Rights Reserved Eyedelight